Skip to main content

Naturhistorisk Museum

Vis på kort
Wilhelm Meyers Allé 10, 8000 Aarhus C
Attraktioner, Museer

Info om Naturhistorisk Museum

Om

Naturhistorisk Museum Aarhus er Danmarks næststørste af sin art med millioner af dyr i sine samlinger. Museet ligger i Universitetsparken i Aarhus og ejer ydermere feltlaboratoriet og kursuscentret Molslaboratoriet i Nationalpark Mols Bjerge. Det blev i 1941 doneret af Karen Blixens søster, Ellen Dahl, til forskning og formidling af den danske naturarv.

Som statsanerkendt, selvejende museumsinstitution er det museets formål at fremme naturhistorisk forskning og formidle videnskabens resultater.

 

Parkering

Der er én handicapparkeringsplads ved museet. Den er stor og har plads omkring sig bagtil og ved siden af sig. Den er placeret tæt på indgangen (ca. 5 m.)

 

Indgang

Der er trapper op til indgangen, men en elektronisk og stor lift til kørestole i højre side af trappen. Spørg personale på museet om hjælp til at bruge liften. Her er det nødvendigt at have en hjælper med sig. 

Hvis liften ikke kan anvendes fordi stolen er for stor eller tung kan en indgang gennem kælderen benyttes. Aftal dette med personalet. 

Døren i indgangen er manuel og skal skubbes. 

Elevatorer

Lige indenfor indgangen er en stor og rummelig elevator, der giver adgang til alle etager. Kan benyttes uden personale. Døren til elevatoren skal manuelt åbnes og lukkes. 

Spisesteder

Der er adgang til spiserum til medbragt mad på nederste etage. Her er der mulighed for at benytte kaffe/the automat. I ferier er der salg af pandekager. 

Toiletter

Der er ét handicaptoilet på første etage som tilgås med elevator. Toilettet er rummeligt med en stor skraldespand, to armstøtter og plads til mini crosser. 

Udstillinger / installationer

Der er udstillinger på 3 etager. Elevatoren giver nem adgang til alle etager. Alle udstillinger og installationer er velegnet til gæster i kørestol. Der er god plads til at bevæge sig rundt og de fleste interaktive informationstavler er i en højde der kan tilgås i kørestol. Alle udstillinger er niveaufri med undtagelse af få steder hvor der er permanente ramper. Ved foredrag og lign. benyttes auditoriet som ligger i samme niveau som indgangen. 

Åbningstider

Hver dag: 10.00-16.00

Priser

Voksne (18+ år): 100 kr.

Studerende: 60 kr. pr. person (med studiekort)

Grupper (min. 10 pers.): 85 kr. pr. person

Med JP-kort: 25% rabat på entréen for op til 2 personer 

AU-medarbejdere: 60 kr. pr. person (med medarbejderkort)

Ældre Sagen-medlemmer: 60 kr. pr. person

Der er gratis adgang for:

  • Børn og unge under 18 år. Børn under 12 år skal være ifølge med voksne
  • Biologi- og geologistuderende ved visning af studiekort og gyldig indskrivningsbekræftelse
  • Ledsager til indehavere af ledsagerkort (gælder også til museets egne arrangementer. Send mail til booking@nathist.dk)

Links

https://www.naturhistoriskmuseum.dk

 

Kontakt

Telefon: 86 12 97 77

Email: nm@nathist.dk

 

Adresse

Wilhelm Meyers Allé 10

8000 Aarhus C