Skip to main content

Moesgaard Museum

Vis på kort
Moesgård Allé 15, 8270 Højbjerg
Attraktioner, Museer

Info om Moesgaard Museum

Parkering
Der er otte handicapparkeringspladser, der ligger direkte overfor museets indgang.

Parkeringspladserne og stien hen til indgangen er belagt med løst grus og brosten, hvilket kan være besværligt at køre på.

Det er ifølge Henrik også muligt at parkere midlertidigt helt oppe ved døren og sætte folk af – det står ikke nævnt under parkerings-sektionen på Moesgaards hjemmeside, så det kan være, vi skal dobbeltchecke det. Hvis det passer, kan vi opfordre dem til at få det nævnt på deres hjemmeside.

Elevatorer
Der er elevatorer / lifter til alle etager og alle udstillinger. Enkelte af dem har automatiserede døre, men de fleste skal åbnes manuelt, så her får man formentlig brug for hjælp.

Elevatorerne er store nok til en minicrosser og 4-5 personer.

Lifterne er så små, at man kun kan være en enkelt person på dem ad gangen, og de ligger ofte på en afvej fra den tiltænkte rute gennem udstillingerne. Hvis man følges med andre, skal man derfor lige koordinere at mødes igen, når man har brugt en lift. Lige nu er der malet fodspor på gulvet, der viser vejen rundt på udstillingerne for fodgængere; Henrik var åben for muligheden for at lave noget lignende for kørestolsbrugere, så de kan finde tilbage til ruten, når de har brugt en lift.

Toiletter
Der er handicaptoiletter ved alle toiletsektionerne i bygningen. De er store og har god plads. En mulig forbedring kunne være at få sat lange håndgreb på dørene, så de er nemmere at benytte.

De skilter ingen steder med, at der er handicaptoiletter, netop fordi de findes ved alle toiletterne. Det står på hjemmesiden, men hvis man ikke har været derinde og læse i forvejen, kan det måske virke forvirrende, så det er måske noget de skulle gøre opmærksom på et sted i bygningen.

Døre
En del af dørene i bygningen er ikke automatiserede og man kan derfor behøve hjælp for at åbne dem. Det er især ved pauserummene. Ved en af dørene er der en knap, man kan trykke på, så den åbner, men den sidder meget lavt og kan være svær at nå.

Udstillinger / installationer
Der er generelt plads nok til at man kan komme rundt på alle udstillingerne i en minicrosser, men ved nogle kræver det, at man er en rimelig rutineret kører, da der kan være smalle passager og skarpe hjørner.

Der er et godt gulv på størstedelen af udstillingerne. Enkelte af dem er med gulvtæppe, hvilket ikke er optimalt, men det lød på arkitekterne som om, det var noget, de også gerne ville have ændret.

Ved nogle af udstillingerne kan der være problemer med at komme rundt, da visse stole og bænke sidder fast i gulvet. Arkitekterne virkede åbne for at få skiftet dem ud med nogen, der kan flyttes på.

Til mange af installationerne er der ophængt høretelefoner, så man kan høre indtalte speaks om dem. De hænger generelt i en fin højde, men ved nogle af dem er ledningerne for korte for kørestolsbrugere, da der kan være fastsatte bænke og lignende, der står i vejen for, at man kan komme tæt nok på.

Et lille antal installationer er opdelt ved at hænge store gardiner ned fra loftet. De kan være besværlige at komme igennem for kørestolsbrugere, især fordi man ikke nødvendigvis kan se, hvor man skal køre igennem dem.

Spisesteder
Der er mulighed for at købe mad og drikke. Caféen findes på samme etage som indgangen, i den modsatte ende bygningen.

Tilgængeligheden i cafeen er god. Der er en rampe ned til området med bordene, og der er stole i stedet for bænke, så de er til at flytte på for at skabe plads til kørestolsbrugere.

Skranken og kortlæseren er i en tilpas højde.

Info på hjemmesiden
På Moesgaards egen hjemmeside er der en sektion om deres tilgængelighedsforhold.

Åbningstider
Mandag: Lukket
Tirsdag: 09.00 – 20.00
Onsdag: 09.00 – 20.00
Torsdag: 09.00 – 20.00
Fredag: 09.00 – 20.00
Lørdag: 09.00 – 20.00
Søndag: 09.00 – 18.00

Priser
Børn og unge under 18 år: Gratis
Voksne: 170 DKK
Studerende: 120 DKK
AarhusCARD: Gratis

Links
https://www.moesgaardmuseum.dk/
https://www.facebook.com/MoesgaardMuseum
https://twitter.com/museummoesgaard?lang=da
https://www.instagram.com/moesgaardmuseum/

Kontakt
Telefon: +45 87 39 40 00
Email: INFO@MOESGAARDMUSEUM.DK

Adresse
Moesgård Allé 15
8270 Højbjerg